GYIK

Mi az a LisKaLand?

A LisKaLand egy játék, egy nyolcnapos tábor, ahol a résztvevők kipróbálják Liska Tibor gazdaságmechanikai modelljének a körülményekhez igazított változatát, és színvonalas előadásokon és szakmai programokon is részt vehetnek.


Nem tudok jelentkezni a táborra. Mit tegyek?

Írj egy e-mailt a liskaland@ltsz.hu címre.


Elhagyhatom a tábor területét a játék alatt?

Nem. A tábor egy zárt rendszer, így igen fontos, hogy minden fogyasztás helyben történjen, a tábor saját valutájában megfizetve. A táboron belül adott lesz minden, ami nyolcnapi élethez, szórakozáshoz és pihenéshez szükséges. A vészhelyzetek természetesen kivételt képeznek a szabály alól.


Mi történik, ha nem tetszik a tábor, és inkább ki akarok szállni a játékból?

Természetesen senkit nem tartunk fogva, bármikor ki lehet szállni a játékból. Ám ebben az esetben, mivel zárt rendszert hozunk létre, sajnos el kell hagynod a tábort, s a befizetett részvételi díjad sem tudjuk visszatéríteni. Nem tudjuk viszont elképzelni, hogy bárki a távozás mellett döntene, s ne ragadná magával a koncepció és az egyéb programok izgalma.


Mi a tábor célja? Mit nyerhetek vele, illetve ti mit nyertek a szervezéssel?

A táborunk célja modellezni egy méltatlanul feledésbe merült gazdasági koncepciót, kipróbálni, hogyan működik a valóságban. Ez elsősorban egy kísérlet, ami ha sikerrel jár, azzal legalábbis arra hívjuk fel a figyelmet, hogy létezhetnek alternatívái a jelenlegi gazdasági rendszernek. A legsikeresebb játékosok a megfizethetetlen élmény mellett értékes díjakat is nyernek. Mi pedig rengeteg tapasztalatot nyerünk a tábor szervezésével, amellett, hogy a fárasztó munka ellenére jól fogjuk magunkat érezni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ti is jól érezzétek magatokat.


Mi történik, ha rosszul játszom? Lesz hol aludnom?

A modell alanyi jogon biztosítja mindenkinek az alapvető megélhetést. Ha egész nap csak ülsz és malmozol, társadalmi örökséged kamataiból akkor is lesz elegendő jövedelmed, hogy kifizesd az ágyad és az étkezésed. Senkit nem fenyeget majd az éhenhalás.

jelentkezes